Social Media Strategie Interpolis

Deze case komt uit de tijd dat Marjolein nog in dienst van Achmea was.

Opdracht
Interpolis startte de campagne ‘Onvervangbaar’, gericht op de onvervangbare, emotionele waarde van spullen. Een verzekering dekt namelijk alleen de geldelijke waarde van spullen, en niet de emotionele waarde. De opdracht was om de verbinding tussen de verschillende campagnemanagers, communicatiecollega’s en de collega’s die zich bezighielden met social media, te coördineren. Daarnaast had Marjolein de rol om Facebook.nl/Interpolis te verweven in de verschillende merk- en productcampagnes.

Resultaten

  • 1.950 inzendingen in de Facebook-quiz;
  • ‘fan growth’ gestegen met 488% naar  +3.278 fans;
  • stijging Engagement Rate van 0,65% naar 2,42%;
  • in totaal 1.348 engagements (likes, comments, shares)

Werkwijze
Een van de onvervangbare herinneringen voor veel Nederlanders is het winnen van het Europees Kampioenschap in 1988. Op basis hiervan was een reizende tentoonstelling ingericht, met spullen van het EK’88. Via Facebook was de tentoonstelling virtueel te zien en kon men de kennis over het EK’88 testen.

Social mediabureau Your Social heeft een film gemaakt waarin de case wordt uitgelegd, mooie beelden worden getoond en de resultaten zichtbaar zijn.

 NB: Samen met social mediabureau Your Social hebben we verschillende campagnes ontwikkeld. Deze hebben altijd bijgedragen aan lopende campagnes (Below-the-line en Above-the-line). Met campagnes als De Familie Rampspoed, EK’88 , Studententijd. Onvervangbaar heeft Interpolis brand awareness en fans gegenereerd. Inmiddels heeft Interpolis van alle Nederlandse verzekeraars de meest actieve online community.

Reageren is niet mogelijk.